Boek van de maand juni 2022

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

Taking our cities for God, How to break spiritual strongholds – John Dawson

boek van de maand juni 2022

Tot ruim honderd jaar geleden was London de enige superstad met 3 miljoen inwoners. Vanuit deze stad is de wereld gekolonialiseerd en het christendom verspreid over de wereld. God denkt positief over steden, ook over jouw stad. God wist van te voren al dat jouw stad gebouwd zou worden en heeft er ook een geweldig plan mee.

De schrijver is de oprichter van Youth With A Mission in Los Angeles en is zeer gericht op evangelisatie. Maar Los Angeles is een grote stad met allerlei grote maatschappelijke problemen als armoede, zwerfjongeren, drugsgebruik en zware misdaad. Opvallend aan het boek is dat de schrijver deze problemen benadert als zuiver geestelijk van oorsprong. Hij geeft strategieën om deze zogenaamde bolwerken neer te halen en geestelijk heerschappij te vestigen. Het boek doet af en toe wat overgeestelijk aan maar gelukkig brengt de schrijver wat meer balans in de laatste hoofdstukken.  De kracht van het boek zit hem vooral in de persoonlijke getuigenissen van de schrijver over krachtige doorbraken met God, zowel voor hem persoonlijk als voor de kerk. 

Dit boek is inspirerend en bemoedigend en kan je helpen om een geloofshouding op te bouwen die je vasthoudend zal maken om voor opwekking in jouw lokale kerk te vechten.  Neem je stad in voor Jezus!

Taking our cities for God
John Dawson
Engels Paperback
ISBN-13: 978-0884197645
Druk: 1 maart 2002
240 pagina’s

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,