Boek van de maand juli 2022

banner boek van de maand juli 2022

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

In de voetsporen van T.L. Osborn, door Tommy O’Dell

boek van de maand juli 2022

In het najaar van 1958 trok de Amerikaanse evangelist T.L. Osborn een ongekende menigte mensen naar het Malieveld in Den Haag. Honderdtwintigduizend Nederlanders waren afgekomen op een boodschap die nieuw was voor ons land: Jezus redt èn geneest. Zijn vrijmoedige optreden ging gepaard met honderden genezingswonderen. In de voetsporen van T.L. Osborn is het verhaal van zijn kleinzoon Tommy O’Dell.

Opgegroeid met het evangelie koos Tommy echter al jong voor een zeer rebels leven vol van zonde. Op zijn 16e was hij een zware drugsverslaafde en leidde een zwervend bestaan. Zijn familie had van alles geprobeerd om hem te helpen maar waren absoluut ten einde raad. Een prediker met een krachtige bevrijdingsbediening was zelfs van mening dat er geen hoop meer voor Tommy. Die was te ver heen.

Maar God besliste anders. Toen Tommy na een overdosis een aanval kreeg van epilepsie en zijn vrienden hem in paniek uit hun auto gooiden en voor dood achterlieten, deed God een geweldig wonder. Tommy riep uit tot God waarop hij onmiddellijk compleet werd vrijgemaakt door de kracht van de Heilige Geest! Door deze radicale bekeringservaring besloot hij om bij zijn grootvader in de leer te gaan. Tommy O’Dell heeft met zijn organisatie Frontier Evangelism inmiddels in meer dan tachtig landen genezingscampagnes gehouden en daarbij velen tot geloof zien komen.

De kracht van dit zeer inspirerende boekje zit vooral in zijn persoonlijke getuigenis van bevrijding en het geloof en de bewogenheid die hij daardoor heeft voor evenzo hopeloze mensen aan de rand van de samenleving. Ook jij kunt evangeliseren tot iedereen met tekenen en wonderen. Zoals T.L. Osborn altijd zei: ‘You can do it, too!’

In de voetsporen van T.L. Osborn
Tommy O’Dell
Nederlands Paperback
ISBN-13: 978-9490489366
Druk: 1 mei 2017
143 pagina’s

Overzicht met eerdere boekreviews