Over ons

Evangeliegemeente De Deur in Delft is een kerk van Christian Fellowship Ministries (CFM), een samenwerkingsverband van wereldwijd meer dan 2400 kerken. In Nederland zijn er ongeveer 50 kerken bij CFM aangesloten.

De Deur Delft is in 1994 begonnen door voorganger Bert Fledderus en zijn echtgenote. Zij zijn daarvoor betrokken geweest in de activiteiten van Evangeliegemeente De Deur in Zwolle.

De eerste samenkomsten in Delft hebben op verschillende locaties plaatsgevonden, eerst bijbelstudies bij de familie Fledderus in huis, later ook diensten in zalencentrum Delfstede en de aula van de Pieter van Opmeerschool/Laurentiusschool. Vanaf maart 2002 had De Deur Delft een eigen gebouw aan de Wateringsevest.

Naar de rand van de stad

Sinds februari 2012 is Evangeliegemeente De Deur gevestigd aan de Zuiderweg 80, Rijswijk (Delft-Noord). Daar wordt drie keer per week een dienst gehouden.

evangeliegemeente de deur groepsfotoDeze nieuwe locatie is tevens de basis voor de diverse andere activiteiten om het woord van God te verspreiden. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn toneel/sketches, optredens van christelijke bands en het draaien van christelijke films. Deze activiteiten vinden meestal plaats in ons eigen gebouw, maar soms ook in verschillende buurthuizen of zaaltjes. Tevens hebben we vaak activiteiten op straat. Deze worden in de agenda op deze website aangekondigd.

In februari 2013 zijn Bert en Gerda Fledderus vertrokken naar China om daar als zendelingen te werken. Henk Brusse, die samen met zijn vrouw Soenita in China als zendelingen werkte, is naar Nederland teruggekomen en heeft de leiding over onze kerk overgenomen.

Henk Brusse pastor evangeliegemeente de deur

Henk Brusse