Boek van de maand augustus 2022

banner boek van de maand augustus 2022

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

In handen van IS – Hoe ik met met Christus de Sudanese cel overleefde, van Petr Jasek

Boek van de maand augustus 2022

Petr Jasek groeide op in Tsjechoslowakije en maakte daar als zoon van een dominee de onderdrukking van de kerken door communisten mee. Petr werkt sinds 2002 als Afrika-coördinator bij de organisatie The Voice of Martyrs.

In december 2015 bracht hij een bezoek aan christenen in Sudan. Net voordat hij zou terugreizen, werd hij gearresteerd en in de gevangenis gezet onder zeer slechte omstandigheden samen met IS-terroristen. Zij toonden zich vooral jegens hem onverdraagzaam en begonnen hem te martelen.

Juist in deze moeilijke omstandigheden ervoer Jasek dat Jezus hem hielp. In totaal bracht hij 445 dagen door in verschillende gevangenissen, voordat hij door bemiddeling van de Tsjechische overheid uiteindelijk vrij kwam.

De kracht van dit boek zijn de verschillende getuigenissen van wonderbaar ingrijpen door God. Vaak doordat vele christenen van zijn kerk in Tsjechië precies op dat moment aan het bidden waren voor Petr.  Ook de gelegenheden die hij krijgt om te getuigen en zelfs regelmatig te mogen preken tot vele gevangenen zijn indrukwekkend. Daarnaast zetten de persoonlijke geestelijke lessen die Petr, als zeer ervaren christen en voorganger,  toch nog moest leren je echt aan het denken.  Hoe staat het met jouw geloof en vertrouwen in God? Zou jij misschien een dieper verlangen naar Gods woord en een diepere gebedsrelatie met God nodig hebben? Laat je inspireren en overtuigen door dit boek.

In handen van IS – Hoe ik met met Christus de Sudanese cel overleefde
Petr Jasek
Nederlands Paperback
ISBN-13: 978-9087182502
Druk: 1 november 2019
198 pagina’s

Overzicht met eerdere boekreviews