Boek van de maand november 2021

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, andere kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

The Power of the Blood Covenant van Malcolm Smith

Afbeelding boek The Power of the Blood Covenant

Deze maand wil ik je bemoedigen om een theologisch boek te lezen. Dit boek openbaart een diepgaande waarheid over het bloedverbond. Dit is het nieuwe verbond dat God met iemand aangaat wanneer deze persoon tot levend geloof komt in Jezus Christus als zijn redder en verlosser. Het boek heet “The power of the blood covenant” en is mij aangeraden door pastor Greg Mitchell, de leider van Christian Fellowship Ministries.

De diepte van de openbaring in dit boek komt vooral tot uitdrukking door de uitleg dat God een bloedverbond is aangegaan met Zichzelf, d.w.z. met Zijn zoon Jezus. Jezus nam de straf voor onze zonden op zich aan het kruis en het bloed van Jezus is daarom voor eens en voor altijd de genoegdoening voor de verzoening van al onze zonde. God zal daarom altijd goed voor ons zijn door de verbondstoewijding die God zelf in Jezus aan ons heeft gemaakt. Een van de hoofdstukken behandelt daarom de  “lovingkindness” van God, in het Nederlands vaak vertaald met de goedertierenheid van God, d.w.z. Gods verbondsgoedheid.

Het boek heeft als veelzeggende ondertitel “Uncover the secret strength in God’s eternal oath” want dat is precies wat het lezen van dit boek doet: de lezer bekrachtigen in zijn overtuiging dat God van hem houdt in een onvoorwaardelijke verbondstoewijding en dat God hem nooit in de steek zal laten zolang hij in geloof Jezus wil volgen. God zal jou als gelovige daarom nooit in de steek laten als jij fouten maakt, zondigt of tekort schiet! Het hoofdstuk over de kreupele Mephiboseth geeft daartoe een prachtige uitleg waarom hij voor altijd aan de tafel van koning David mocht eten en laat zien hoe je dat op jezelf kunt toepassen als gelovige in Jezus.

Lees dit boek en je zult diep in je hart worden gesterkt in je relatie met God!

The power of the blood covenant van Malcolm Smith, 2006, 295 pagina’s, ISBN: 9781577948162

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,