Corona update 13-11-2021

corona

Met ingang van 13 november zijn enkele versoepelingen van de coronamaatregelen door het kabinet weer teruggedraaid. Daarom deze Corona update met wat dit voor onze diensten betekent.

In onze kerkzaal staan de stoelrijen weer op 1,5 meter afstand van elkaar, conform de overheidsrichtlijnen. Daardoor is helaas het aantal beschikbare zitplaatsen in de zaal op de drukke zondagochtend diensten te beperkt. Om iedereen toch de zekerheid te kunnen bieden op een zitplaats,  hebben wij daarom onze kerkleden in twee groepen verdeeld:

 • Indien uw achternaam begint met een A t/m N  dan garanderen wij u een zitplaats tijdens de EVEN weken.
 • Indien uw achternaam begint met een O t/m Z dan garanderen wij u een zitplaats tijdens de ONEVEN weken

Mochten er te veel mensen komen op de zondagochtend dienst, dan zullen wij een aantal van de kerkleden zonder zitplaatsgarantie verzoeken om plaats te nemen in de bidstondruimte op de 1e verdieping. De dienst kan daar worden gevolgd via het opgestelde livestream-scherm. Op deze manier kan iedereen om de week de zondagochtend dienst op een veilige manier in de kerkzaal meemaken.

Het is als kerklid wel goed om sowieso te komen naar de zondagochtend dienst, ook al bestaat de kans dat u misschien de dienst moet volgen via het livestream-scherm. Want de meerwaarde van het kerkbezoek t.o.v. het thuis livestream kijken, is o.a. dat uw kinderen naar de zondagsschool/kinderkerk kunnen en dat u na afloop van de dienst met andere mensen kunt praten, relaties kunt opbouwen en onderhouden en elkaar daardoor echt zult bemoedigen.

Bovenstaande regeling geldt alleen voor kerkleden en niet voor nieuwe bezoekers. Mensen die voor het eerst onze zondagochtenddienst bezoeken, krijgen sowieso een zitplaats in de kerkzaal aangeboden. Als de maatregelen weer veranderen, dan melden we dat via een Corona update zoals deze.


Voorlopig zijn we nog niet helemaal van Corona af. Onderstaande basisregels gelden daarom nog steeds:

5 vragen die u voor uzelf moet beantwoorden voordat u naar één van onze samenkomsten mag komen
 1. Had u een of meerdere van onderstaande klachten in de afgelopen 24 uur?
  a. hoesten
  b. neusverkoudheid
  c. koorts vanaf 38 graden
  d. benauwdheidsklachten
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Indien één van de vragen met ja beantwoord wordt, kom dan nog niet naar een kerkdienst toe.

Heeft u geen van bovenstaande klachten?

Wij hopen u te verwelkomen op de komende zondagochtend diensten en u bent natuurlijk ook van harte welkom op onze zondagavond en woensdagavond diensten.