Boek van de maand – januari 2022

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

Undercover voor God – Het verhaal van een bijbelsmokkelaar

Boek Undercover voor God

Dit boek vertelt het spannende levensverhaal van Dick Langeveld. Hij werkte jarenlang in het geheim voor Open Doors achter het IJzeren Gordijn. In dit fascinerende boek zijn de verhalen opgenomen die nooit opgeschreven mochten worden. Langeveld verhaalt over Gods leiding in zijn leven, wonderlijke grensovergangen, achtervolgingen door staatsveiligheidsdiensten en over bijzondere christenen.

De grote kracht van dit boek is dat het je geloof bijzonder opbouwt omdat de vele getuigenissen in het boek de werking van de Heilige Geest op dezelfde manier illustreren als in het boek van Handelingen. Zoals Dick ook zelf schrijft aan het einde van zijn boek: “Vanaf het moment dat ik voor Open Doors begon te reizen, had ik het idee dat ik in de tijd van Handelingen leefde, de periode na Jezus’ dood en opstanding. Achter het IJzeren Gordijn kwam ik dezelfde dingen tegen als de apostelen in de eerste eeuw. Ik heb de Heilige Geest aan het werk gezien. Hij heeft nog net zoveel kracht en energie als toen de apostelen voor het eerst met Hem vervuld werden”

Het boek geeft je meer bewogenheid voor zielen, vuur en geloof voor vrucht in wereldevangelisatie. Het boek zal je ook inspireren om meer te bidden. Niet alleen voor vervolgde christenen in het buitenland maar ook voor jezelf en je eigen kerk in Nederland. Door het lezen van het boek ga je namelijk beter beseffen dat gebed echt werkt en laat je ook zien waarvoor en hoe je kunt bidden.

Het boek is heel pakkend geschreven want Langeveld kan echt schrijven, of beter, hij kan heel goed praten. Wanneer je zijn boek leest is het alsof je hem ter plekke zijn gesprekken hoort voeren. Of dat nou gesprekken zijn met de gevreesde geheime politie op hun bureau in de stad of een gesprek met een christen van een ondergrondse kerk ergens op het verlaten platte land, je waant je erbij!

Undercover voor God – Het verhaal van een bijbelsmokkelaar.
Dick W. Langeveld en Ben Hobrink
ISBN 9789080272859 180 pagina’s

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,