Boek van de maand december 2021

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

The Harvest Handbook of Bible Prophesy

Afbeelding boek The Harvest Handbook of Bible Prophesy

Wist je dat de Bijbel gemiddeld voor bijna 27% uit profetie (toekomstvoorspellingen) bestaat? Sommige Bijbelboeken zijn bijna helemaal profetisch, zoals bijvoorbeeld het laatste Bijbelboek Openbaring. Dat bestaat voor maar liefst 95% uit profetie! En zelfs het allereerste Bijbelboek Genesis, dat voornamelijk gaat over het ontstaan van de schepping en het begin van Gods plan met het Joodse volk, bevat toch nog 14% profetie.

Veel profetieën in de Bijbel zijn inmiddels al uitgekomen en vervuld. Dit geldt bijvoorbeeld voor de meeste van de meer dan 200 tekstgedeelten in het Oude Testament over Jezus Christus. Deze profetieën zijn vaak uiterst gedetailleerd: Waar hij geboren zou worden, hoe zijn bediening zou verlopen, hoe hij verraden zou worden, hoe hij gemarteld zou worden, hoe hij zou sterven en dat hij weer zou opstaan uit de dood. Geen enkel ander boek ter wereld is zo ongelooflijk nauwkeurig in het voorspellen van zoveel gebeurtenissen! Een aantal profetieën zijn nu in onze tijd aan het uitkomen. Dit zien we bijvoorbeeld bij de ontwikkelingen in en rond Israël en de machtsverschuivingen in de wereld. Als je deze profetieën herkent, bouwt dat je geloof in Gods woord op en geeft dat vertrouwen en rust. God heeft alles onder controle en is Zijn woord getrouw aan het uitwerken op aarde! Slechts een klein gedeelte van de profetieën moet nog uitkomen ergens in onze toekomst. Die toekomst wordt ook wel de eindtijd of de laatste dagen genoemd. En we kunnen dus zeker weten dat die profetieën ook gaan uitkomen!

In 2 Timotheus 2: 15-18 vermaant de bijbel ons om een serieuze toewijding te maken tot Bijbelstudie, zodat we in staat zijn om de juiste (rechte) leer te kunnen afleiden. Die juiste leer kunnen we vervolgens ook over brengen op nieuwe discipelen in de kerk. Dat geldt dus ook voor profetie! Het boek “The Harvest Handbook of Bible Prophesy” is daarvoor een echte aanrader. Het is vooral een naslagwerk dat een uitgebreid overzicht geeft van bijna alles wat de Bijbel over de eindtijd zegt, bijeen verzameld uit het werk van meer dan 40 van ’s werelds meest vooraanstaande profetie-experts. Maar je kunt het boek ook goed als studieboek gebruiken, want het is namelijk overzichtelijk gerangschikt in 150+ meest belangrijke profetie gerelateerde onderwerpen. Onderwerpen zoals Armageddon, de opname van de kerk, de Dag des Heren, eeuwig leven, de glorieuze verschijning, het messiaanse koninkrijk, het millennium, beloningen en de grote verdrukking.

The Harvest Handbook of Bible Prophesy, A comprehensive survey from the worlds foremost experts (Ed Hindson/Mark Hithcock/Tim Lahaye, 451 pag)

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,