Boek van de maand augustus 2021

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

Het Duizendjarig Vrederijk, door Johannes de Heer

Johannes de Heer stond aan het begin van een krachtige geestelijke opwekking in Nederland die zijn oorsprong heeft in de Asuza Street opwekking in Los Angeles aan het begin van de twintigste eeuw. Johannes was een man die zeer bijbels onderlegd was en hij was ook zeer muzikaal. Hij is de schrijver van vele prachtige liederen die nog steeds in vele Nederlandse kerken worden gezongen.

boek van de maand augustus 2021: het duizendjarig vrederijk

Deze jubileum uitgave is in modern Nederlands vertaald en zal je helpen om duidelijker inzicht te krijgen in het onderscheid tussen bijbelteksten over de opname van de kerk, de grote verdrukking van zeven jaar, de tweede wederkomst en de beloften van het duizendjarig vrederijk.

De bijbel zegt in het nieuwe testament dat de profeten van het oude testament dit onderscheid niet goed konden maken omdat het nog niet volledig aan hen was geopenbaard. (1Petrus 1:10-12) Vaak lees je in het oude testament daarom in hetzelfde bijbelvers in één adem over de komst van Jezus in het vlees, de opname, de tweede wederkomst en het eindoordeel, terwijl daar duizenden jaren tussen kunnen zitten en ook Gods doel met deze gebeurtenissen compleet verschilt! Maar in Christus wordt dit onderscheid nu wel duidelijk aan ons geopenbaard.

Door het lezen van dit boek “Het Duizendjarig Vrederijk”,  krijg je meer zekerheid over de interpretatie van deze profetische bijbelgedeelten. De bijbel gaat als het ware voor je open. Johannes de Heer schrijft op zijn bekende heldere manier en zijn boek leest makkelijk ondanks dat het eigenlijk een studieboek is.

Ook de eerste hoofdstukken zijn erg interessant omdat hij de Nederlandse kerkgeschiedenis beschrijft en daarmee overtuigend beargumenteert waarom maar weinig christenen veel weten van het duizendjarig vrederijk, maar dat wel zouden moeten weten. Haal er je voordeel uit!

Het Duizendjarig Vrederijk , door Johannes de Heer
Jubileum uitgave, 256 pagina’s, hardcover, uitgeverij Het Zoeklicht www.zoeklicht.nl, ISBN 978-90-64512-90-2

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,