Wilfred: Mijn leven is sterk verbeterd!

Mijn naam is Wilfred Kranendonk en wil graag vertellen hoe God mij geroepen heeft en mijn leven na mijn bekering sterk heeft verbeterd.

bekering wilfredHet begon in 2013, ongeveer het dieptepunt van mijn leven. Ik verloor mijn werk, ging door een scheiding en kon de rekeningen niet meer betalen. Ik had toen veel schulden door moeilijke jaren met dubbele hypotheken. Op een bepaald moment zag ik het niet meer zitten en had serieuze plannen om mijn leven te beëindigen.

Half november 2013 werd ik uitgenodigd om een kerkdienst mee te maken bij Evangeliegemeente “De Deur” in Delft. Ik ben Nederlands Hervormd opgevoed en dit was wel heel anders dan ik gewend was. Ik zat achterin de kerk, de liedjes kende ik niet en meezingen lukte dus niet. Maar de preek was wel bijzonder en boeide mij erg. Na de dienst bleef ik achterin de kerk zitten en ging niet naar voren om te bidden. Toch had de voorganger een boodschap specifiek voor mij. Ik wist niet wat mij overkwam. Het was ongelofelijk, niemand kende mij en toch klopte die boodschap! Ik was sterk onder de indruk. De voorganger nodigde mij daarop uit voor de avonddienst. Ik had daar wel zin in, maar woonde nog in België. Direct werd ik die middag te eten uitgenodigd door andere mensen van de kerk. Wat een gastvrije gemeente! Nu wist ik het zeker, ik wilde ’s avonds weer komen en niet alleen die dag, maar nog veel meer dagen. Ik ben in totaal bijna 4 jaar lang haast iedere zondag van België naar Delft gereden om naar de kerk te gaan en mijn vrienden daar te ontmoeten. Dat was helemaal geen opgave maar telkens het hoogtepunt van de week!

Al na enkele maanden begon mijn leven te verbeteren. Ik vond werk dat fysiek zwaar was, maar wat was ik dankbaar! God gaf me alle kracht die noodzakelijk was. Iedereen zag het verschil. Door dit werk kon ik voorkomen dat mijn huis via executie verkocht zou worden en mijn schulden werden minder. Ik wilde definitief bij de kerk horen en liet me dopen in de kerk. Wat een feest was dat!

Na ongeveer 1,5 jaar heeft God ervoor gezorgd dat ik weer werk kreeg waar ik voor geleerd had. Met een bijpassend salaris. Weer een sterke verbetering. Inmiddels was mijn depressie verdwenen, had ik geen slapeloosheid meer en kon ik mijn zorgen in Gods handen geven. Van tijd tot tijd had ik de hulp van mijn vrienden van de kerk nodig, maar God heeft me een geweldige kerk gegeven en iedereen hielp. Het contract van mijn nieuwe baan werd niet verlengd, maar ik maakte me helemaal geen zorgen en zei tegen iedereen: “God gaat me ander werk geven”. En nog voor ik definitief weg was bij mijn oude werkgever had ik alweer iets beters gevonden. Dit is echt uniek, omdat ik jaren geleden echt gedacht had dat ik nooit meer in mijn eigen vak zou kunnen terugkeren.

Weer 1,5 jaar verder. Mijn huis in België is verkocht, alle schulden zijn afbetaald en ik heb een koophuis in Delft. Dat koophuis is niet vanzelfsprekend, vanwege de schulden die ik jarenlang had. De banken hadden eigenlijk geen vertrouwen in mij. Maar ik ben blijven vechten en bidden en God heeft me ook hierbij geholpen.

Na mijn bekering is eigenlijk alles ten goede veranderd en ik kan tegen iedereen zeggen: God wil dit ook voor jou doen! Je moet alleen zelf ook willen vechten en altijd naar de kerk gaan. Of jij je nu goed, slecht, blij, depressief of verdrietig voelt, ga altijd naar de kerk. Ik ben zo’n 4 jaar lang bijna iedere zondag van België naar Delft gereden. God beloont zo’n inzet altijd.

Wilfred