Riana: Ik voel mij het gelukkigste meisje op aarde!

Mijn naam is Riana Lachmon. Van jongs af aan heb ik geleefd in een hel. Mijn ouders gingen uit elkaar vanwege huiselijk geweld en ik heb daardoor een half jaar in een vrouwenopvang gewoond. Toen mijn schoolwerk achteruit ging werd ik overgeplaatst naar speciaal onderwijs waar ik helaas 4 jaar lang vreselijk ben gepest. Ik had daar wel een super lieve juf die er altijd voor mij was en mij troostte, maar zij overleed helaas plotseling. Ik stortte daardoor bijna helemaal in, voelde me alleen en had niemand meer om mee te praten. Op mijn volgende school zocht ik daarom een manier om erbij te horen door om te gaan met emo-types en mij net zo te kleden.

rianaMaar het verleden zat me nog altijd erg dwars en toen ik nog iets ergs meemaakte werd ik heel erg depressief, begon te roken, te blowen en veel te drinken. Ik wilde gewoon dood! Ik heb daardoor 2x zelfmoordpogingen gedaan die gelukkig zijn mislukt. Kort daarop pleegde mijn lievelingsopa zelfmoord en zag ik hoeveel pijn en verdriet dat veroorzaakte bij mijn familie. Dat kon ik mijn ouders echt niet aandoen. Ondanks de depressie, pijn en verdriet, zocht ik daarom een manier om toch door te gaan in het leven.

Op een dag vertelde een goeie vriend mij over het evangelie en Jezus Christus. Ik vond het echt onzin. Maar hij daagde mij uit om toch een keer naar de kerkdienst te komen en met veel twijfel gaf ik het een kans. Eénmaal in de kerk sprak God gelijk tot mij en zei: “Bekeer je tot Mij, dan komt alles goed”. Ik ervoer God zo sterk dat ik een week erna al een keuze maakte voor Jezus Christus. Mijn moeder zag me daarop positief veranderen. Ik had zo’n rust, was niet depressief meer en had geen zelfmoord neigingen meer. Ik werd een totaal ander persoon en ging van het negatieve naar het positieve. Nu voel ik mij het gelukkigste meisje op aarde!

Ik wil hiermee vooral vertellen dat u in Gods ogen waardevol bent. Het maakt niet uit waar u doorheen gaat. God kan het onmogelijke mogelijk maken. U heeft een doel hier op aarde. Open uw hart voor God en leer Hem kennen, dan zal Hij u gegarandeerd een vreugde geven in uw hart. De vreugde die Hij mij ook gegeven heeft. God houdt ook van u!

Riana