Boek van de maand – februari 2022

banner boek van de maand

Sommige boeken in deze maandelijkse column ‘Boek van de maand’ lezen erg ontspannend, anderen kosten misschien meer moeite om te doorgronden. Soms zijn het duurdere boeken, maar ze zijn je geld en je leestijd meer dan waard!

De Voetstappen van de Messias – Arnold Fruchtenbaum

Boek van de maand februari 2022 - De Voetstappen van de Messias

De eschatologie, de studie over de eindtijd, heeft het vaak moeilijk gehad door het toedoen van zowel vriend als vijand. Diegenen die deze eindtijdstudie onderwaarderen, weigeren meestal een specifieke betekenis toe te kennen aan profetische teksten. Degenen die het overwaarderen, zullen dit juist teveel doen. Daarom moet elke uitlegger van de Bijbel hier zorgvuldig mee omgaan en rekening houden met alle details en de context waarin deze teksten werden geschreven.

De schrijver van het boek “De voetstappen van de Messias”  heeft dit gedaan. Hij tracht te allen tijde de volledige betekenis van de openbaring weer te geven. Hij behandelt vele profetische Bijbelteksten zeer grondig en gedetailleerd, maar ook op een verrassend logische en systematische manier. Het resultaat is een boek dat begrijpelijk is voor de leek, maar ook zeer inzichtvol voor de ervaren bijbelstudent. 

De schrijver Arnold Fruchtenbaum is van joodse komaf. Daardoor kan hij veel beter dan de gemiddelde westerling inzicht geven in hoe de profetische woorden van Jezus (in bijvoorbeeld Mattheus 24) zouden zijn opgevat door de joodse toehoorders van zijn tijd.

Dit boek is echt een aanrader. Het zal je helpen om de actuele mondiale gebeurtenissen in de juiste context en volgorde op de Bijbelse tijdlijn te plaatsen. Zoals bijv. de oorlog in Oekraïne. Dit ten opzichte van alles wat er nog in de wereld te gebeuren staat volgens Gods woord. Laat je niet afschrikken door de dikte van dit boek. Elk hoofdstuk staat op zichzelf en kan goed apart gelezen en begrepen worden.

De Voetstappen van de Messias – Een studie over de volgorde van de profetische gebeurtenissen.
Arnold Fruchtenbaum
ISBN 9783961900220 – 798 pagina’s.

Overzicht met eerdere boekreviews

Tagged on: , , , ,