Leonard: Zijn liefde is niet te bevatten zo groot!

Hey! Ik heet Leonard en ik wil graag vertellen wat Jezus voor mij heeft gedaan.

Vroeger kampte ik met allerlei problemen, zoals homoseksuele gevoelens, depressie en minderwaardigheid. 25 jaar lang ben ik ongelooflijk eenzaam geweest, o.a. vanwege problemen in de relatie met mijn vader. Daardoor was ik altijd op zoek naar liefde, die ik maar niet kon vinden. Ik werd vreselijk gepest op school en kon niet goed omgaan met mijn emoties en andere mensen. Ook ben ik op zeer jonge leeftijd seksueel misbruikt door een andere jongen, waardoor ik geestelijk gigantisch in de problemen kwam. Door de rare denkwijzen die ik mijzelf aangeleerd had, bleef ik maar last hebben van verkeerde gedachtes en gevoelens.

Foto van leonard

Ik probeerde met psychologie en alternatieve geneeswijzen mijn problemen op te lossen. Ik wilde alles controleren. Helaas ben ik in die periode nog een keer seksueel misbruikt. Dat was voor mij het breekpunt en ik moest worden opgenomen vanwege een zware depressie die psychoses veroorzaakte. Ik moest toen 7,5 mg olanzapine slikken, een antipsychotica, maar ik werd hier alleen maar duffer en luier van.

Gelukkig is Jezus toen in mijn leven gekomen. Begin januari 2019 maakte ik een wandeling en ontmoette ik Gjalt, een christen. Hij sprak mij aan en naarmate het gesprek vorderde, maakte hij mij duidelijk dat ik me i.p.v. psychologie meer moest richten op het woord van God. Ik kreeg het gevoel dat ik zijn advies moest opvolgen en heb toen samen met hem voor het eerst een kerkdienst van zijn evangelische gemeente “De Deur” bezocht. Het is daar gebruikelijk dat er aan het einde van elke dienst gevraagd wordt of er iemand aanwezig is die geen relatie heeft met Jezus. Toen dit dan ook werd gevraagd, ging mijn hand automatisch omhoog. Ik had er geen controle over. Vervolgens heeft Gjalt met mij een bekeringsgebed gebeden en heb ik Jezus in mijn hart gevraagd.

In de periode daarna heeft Jezus mij duidelijk gemaakt dat ik wat moest doen aan mijn zonden. Door Zijn kracht is er toen ontzettend veel veranderd in mijn leven. Jezus heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer heteroseksueel ben geworden en Hij heeft mijn depressie weggehaald waardoor de psychoses verdwenen. Ik gebruik nu geen medicatie meer en kan weer een werkweek volhouden. Ik ben niet langer eenzaam en ervaar meer rust en vrede. Jezus leert me ook hoe ik anderen moet liefhebben, iets wat ik vroeger niet kon.

Ik ben Jezus ontzettend dankbaar voor wat Hij voor mij heeft gedaan. Terwijl ik dit schrijf lopen de tranen over mijn wangen als ik denk aan hoe goed Jezus is. Jezus houdt van ons allemaal. Zijn liefde is zo groot dat het niet te bevatten is!

Leonard